Undgå brand og røg

Det er utroligt vigtigt at man har en røgalarm i huset der virker, selvom de nogle gange godt kan være irriterende når der er falsk alarm. Men heldigvis er de også blevet væsentligt bedre hen over årene, så hvis du har nogle meget gamle alarmer, så er det nok ved at være tid til at udskifte dem.

Det er ikke helt lige meget hvor du placerer dem, for de skal gerne sidde et centralt sted i huset og der må gerne være flere af dem, hvis du har et stort hus. Du bør have dem i loftet i stuen og i gangen, men bør undlade dem i nærheden af køkkenet og badeværelset. Her bliver der udledt røg og damp flere gange om ugen, så det er stor chance for at en følsom alarm går af uden grund.

Der findes også nogle sæt du kan købe i dag, som man kalder intelligente røgalarmer. Det er disse alarmer, hvor de er forbundet til hinanden på den måde, at hvis der opstår brand nedenunder, så ringer alle alarmerne i huset, så ungerne ovenpå også hører det og kan nå at komme ud.

Først skal du imidlertid har bestemt dig, hvilken slags røgalarm du gerne vil have, for der findes to forskellige måder at opfange røg. Den klassiske er den optiske model, som går af når lysstrålen bliver afbrudt af røg. Den er rigtig god til at opfatte glødebrande. Den anden er den ioniserede model, som har et kammer med radioaktivt stof, som er følsom over for brande uden så meget røg. Dette er godt med pludselige stikflammer som der kan opstå og det er da også disse som opnår bedste score i test.

<h2>At tage den ned igen</h2>
Det hænder indimellem, at man får sat alarmen i gang når man laver mad eller man på anden måde får udviklet røg ved en tilfældighed. Derfor er det også en vigtig ting at undersøge muligheden for at pille alarmen ned midlertidigt, indtil man kan få luftet ud. Ingen kan holde ud at høre på den lyd i længere tid.

Nogle af de billige modeller er ikke bare lige at pille ned igen når de først er sat op, så det er noget du skal være opmærksom på allerede inden du køber den.

Undgå brand og røg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *