Tjek for skimmelsvamp før du køber hus

Der er ingen der ønsker at købe et hus med skimmelsvamps problemer. Uheldigvis er disse små skimmelsvampsområder ikke altid let at opdage. Derfor skal du få sælger til at oplyse spørgsmål om skimmelsvamp og derfra forhandle omkring eventuel skimmel problemer der kommer i forbindelse med salget.

Skimmelsvamp i badeværelset

Sådan opdager du skimmelsvamp i dit hjem

Du kan ikke altid vide, om der er skimmel i et hus du overvejer at købe, men du kan benytte dig af et par enkle tips til at forsøge at finde ud af om der er.

Vær på udkig for skimmelsvamp

Når du overvejer at købe et hus, bør du se efter om der er nogen tydelige tegn på skimmelsvamp eller potentialet for skimmel. Hold dine øjne åbne for stillestående vand i kælderen, vand mærker på vægge eller lugt af mug (især i badeværelser, køkkener, vaskerum, kældre, skabe med VVS, eller andre områder med VVS). Hvis du kigger på nyere hjem, skal du finde ud af, om det er bygget med “syntetisk stuk”, også kaldet udvendig isolering og Finish System (EIFS). Meningen med denne lufttætte barriere er at forbedre isoleringen, men hvis ikke den er installeret korrekt, kan et tillade vandindtrængning og skimmelsvamp på indersiden af ​​væggene. Læs mere omkring skimmelsvamp og hvordan du fjerner det her.

Bed sælgeren om at videregive skimmelsvamp eller vand-relaterede problemer

Husk, at sælgers pligt til at videregive oplysninger kun vedrører ting sælgeren kender til eller burde kende – han eller hun ikke har pligt til at gå og rode rundt i væggene for at se, om der er skimmel, for eksempel.

Spørg din hjem inspektør

Hvis du får dit hjem professionelt inspiceret før du køber det, kan din hjem inspektør måske se tydelige tegn på skimmel eller vandskader. Selvom det ikke er inspektørens opgave at lede efter skimmel, vil de fleste hjem inspektører nævne tydelige tegn på vandskader og den mulige tilstedeværelse af skimmelsvamp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *