tips til indretning af hjemmet

Tips til indretning af hjemmet

Er du en af dem, der godt kan lide at indrette, flytte rundt på møblerne og prøve nye ting i hjemmet, så læse bare videre! Jeg vil her bringe en liste med nogle tips til indretning af hjemmet, som du måske vil synes er sjove at prøve af.

artikel5

1. FDB stolen – Mere farve og spræl

Bløde stoffer og tekstiler bliver brugt alt for lidt i de danske hjem. Deres evner til at ændre et rums udtryk er i lang til blevet undervurderet. Men prøv eksempelvis at gøre lidt mere ud af at indrette stuen med stof-gardiner, puder og tæpper på gulvet. Det vil både bidrage med en enorm varme til rummet, men det vil også forbedre akustikken gevaldigt, og dermed skabe et mere behageligt klima.

De flotte farver på stofferne passer godt til farverige FDB stole, som er blevet relanceret af HAY hos Holmrisonline. FDB stolene er originalt designet til FDB, og er i dag ved at blive en ny trendy del af det moderne og stilfulde danske hjem.

2. Rumdelere

Mange af os har den opfattelse, at møbler skal stå langs rummets 4 vægge. Men faktisk kan møblerne skabe nogle enormt spændende ændringer i et rum, hvis de i stedet placeres ud fra en væg. Eksempelvis kan en reol fungere som en faktastisk rumdeler. Ved at lade møblerne bevæge sig ud i rummet og fungere som en slags rumdelere, vil du opleve, at rummet pludselig får en helt anden stemning og karakteristika, der åbner op for nye idéer til rummets funktion og brug.

3. Zoneopdeling

Løse gulvtæpper er i mange moderne hjem blevet skrottet, da det efter manges opfattelse er noget, der hørte 90’erne til. Men faktisk kan løse gulvtæpper under eksempelvis spisebordsarrangementer eller i sofagrupper, være med til at samle møblerne, der står ovenpå, og binde dem sammen i en region. Tæpper kan altså være med til at inddele et rum i zoner.

4. Forskelligt tapet

Det er nok de færreste, der kunne drømme om at klistre forskellige slags tapet op på den samme væg, men faktisk kan det have en rigtig god effekt, når det kommer til at opdele et stort rum i mindre sektioner eller zoner, lidt ligesom med de løse gulvtæpper. Inde på http://fiona-walldesign.com er der en funktion, hvor man kan prøve at eksperimentere med at kombinere forskellige slags tapeter og se, hvordan det vil tage sig ud i forskellige rum.

5. De små ekstra

Det sker rigtig tit, at vi lige skal bruge noget, der er lidt for højt oppe til, at vi selv kan nå det, eller måske har børnene venner på besøg, og der mangler lige et par ekstra siddepladser i deres højde. Uanset hvad problemet er, så er taburetter eller skamler næsten altid løsningen – og faktisk er de små træ-hjælpere ved at få en renæssance, så flere og flere producenter er begyndte at fremstille og markedsføre dem igen. Sørg for altid at nogle taburetter eller skamler fordelt rundt i huset. Du vil blive overrasket over hvor tit, de kan være behjælpelige.

6. Mal dine møbler

Selvfølgelig skal man ikke følge dette råd, hvis man har sin stue indrettet med dyre designermøbler, men har man et par gamle møbler, eller falder man over nogle billige nogen i en genbrugsforretning, så er det altid spændende at eksperimentere med selv at male dem og give dem er personligt udtryk. På den måde kan man opnå et finish, der er special-lavet til at passe ind i forhold til resten af indretingen. Mangler man inspiration fra de store møbelklassikere, så kan man fint starte hos Fritz Hansen, som producerer alle de mest kendte danske møbelklassikere fra designere som: Wegner, Børge mogensen, Arne Jacobsen etc.

Det var mine tips for nu. Håber de har kunnet give lidt inspiration til dine indretnings-projekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *