Skimmelsvamp om vinteren

Blue cheese isolatedSom sommerhusejer er det en fryd at komme afsted til sommerhuset, men da det tit står tomt og ubrugt hen over vinteren, kan der udvikle sig irriterende, og ikke mindst sundhedsskadelige skimmelsvamp angreb inde i huset. Disse angreb kan gøre huset ubeboeligt indtil det er ordnet, og det betyder at ferien i huset må udskydes, når man nu ønsker at bruge det igen. Mange sommerhusejere overser netop dette problem, men det er heldigvis forholdsvis let at forebygge og gøre noget ved.

House-sitter til sommerhuset

Vi har ud fra en række råd til forebyggelse af skimmelsvamp fundet frem til et par ting, der er værd at huske når man som sommerhusejer gerne vil passe på sin feriebolig. Indlægget nævner, at det er vigtigt at lufte ud jævnligt og passe på sine vandrør. Hvis sommerhuset er i den anden ende af landet, kan det være en stor omkostning at kigge til huset jævnligt, men det kan være en endnu større omkostning at lade være. Man er dog også nødt til at være realistisk og kan man ikke besøge huset så tit, kan man måske få en af de andre sommerhusejere til at være ”house sitter” og kigge til huset når vedkommende alligevel ser til sit eget. Man kunne måske endda indgå en aftale om at kigge til hinandens på jævnlig basis.

Tradesman laying down linoleum flooring

Symptomer på skimmelsvamp

Sikre dine vinduer imod skimmelsvampLæg mærke til disse symptomer, og hvis du oplever dem i dit sommerhus, er der måske fare på færde. Hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær, kløende øjne, hukommelsessvigt, svimmelhed, tilstoppet næse, hæshed, rødme og brændende hud – alle disse kan pege hen imod, at man reagerer på skimmelsvampens sporer, som hænger i luften. Hvis man først bliver ramt, kræver det naturligvis at man stopper med at færdes i det skimmelsvampbefængte område, men også at der renses ud. Læs mere omkring skimmelsvamp i sommerhuse her.

Løsningen på skimmelsvamp

En midlertidig løsning på problemet er at rense ud med klorin eller rodalon for at slå svampen ihjel. Hvis der er sporer i luften tager det dog længere tid, og der skal selvfølgelig luftes grundigt ud. Derfor er det vigtigt at lufte ud jævnligt så miljøet bliver så tørt og lunt at svampen ikke kan leve der. Skimmelsvamp skal tages alvorligt og jo mere du som sommerhusejer tænker over det, jo bedre bliver jeres næste ophold i sommerhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *