Sådan vælger du den rigtige pude til boligen

Det er nemt at indrette på nu med puder, og puder kan pifte din sofa, din seng eller sågar gulvet op. Det gælder blot om at vælge den rigtige pude, hvilket vi vil komme med tips til i dette indlæg. Selvom de fleste som ikke har købte puder for nyligt tro, at det er nemt at købe puder og pyntepuder, så bliver de overrasket når de går i gang. Følg vores simple tips herunder, og undgå at gøre det forkerte indkøb.

Vælg de rigtige størrelser

Størrelsen af pyntepuder bør primært være bestemt af størrelsen på din sofa eller stol. Der er svært at sige præcis hvad der er den gennemsnitlige størrelse, men en pude på 50*50 eller 45*45 vil passe til en almindelige til mellemstor sofa. Ønsker du at gøre brug af en mere afslappet lounge stemning, så kan det være en ide at kigge efter puder som er min 60*60 (eller afarter heraf). Er din sofa moderne og kompakt, eller er det til en lille stol, så gå efter puder der er mindre en 45*45 helt ned til puderne i børnestørrelse omkring 20*20.

1

Mønster og farve

Det er det øjeblik de fleste købere frygter mest. Hvordan ved jeg, hvad mønste og farver går godt sammen? Skal jeg overveje farven på sofaen eller hele indretning omkring sofaen? Vil prikker passer til et moderne værelse? Ville en orange pude være for meget. Dette var blot nogle af de spørgsmål mange har, som vi vil prøve at afhjælpe igennem følgende tips.

2

– Hvis du har 2 forskellige puder ved siden af hinanden, på en ensfarvet overflade, så skal disse være forskellige i enten farve, mønster eller størrelsen (eller gerne to af disse).

– For en stor sofa skal du vælge to solide puder til hver ende for, i en farve som står i kontrast med farven på sofaen. Herefter kan du parre hver af disse med en mønstret pude, der benytter i farven på sofaen.

– Jo mere ”farligt” designet/mønsteret på puden er, jo mere neutral farve skal der være på puden. Evt. derfor at de hvide puder med dyr er blevet populære at indrette med.

Har din lokale boligbutik eller webshop ikke opdelt puder efter mønster eller farve, så kan du nemt finde et bredt udvalg fordelt på farver og mønster her.

Antal puder

De fleste mennesker vil fortælle dig, at tommelfingerregelen er altid at gå til et ulige antal puder, men det er ikke nødvendigvis sandt i dit tilfælde. Der er intet galt med symmetri. Hvis du f.eks. vil benytte fire puder, så blot vælg to identiske par, og efterfølgende en solid og en mønstret pude på hver side af disse. Den sidste regel er, at du ikke skal flytte for mange puder for at komme til at side godt i sofaen.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *