Sådan finder du det helt rigtige sofabord

Indretning af stuen kan ofte føles som lidt af et puslespil, og sofabordet er tit den sidste brik, der skal lægges. Brikken der kan sætte prikken over i’et og fuldende indretningen i din stue. Derfor kan det også være lidt af en udfordring at vælge det helt rigtige sofabord. Mulighederne er overvældende, og det samme er alle de spørgsmål, man skal tage stilling til. For at lette processen kommer her nogle gode tips til, hvordan du finder det helt rigtige sofabord.

En god hovedregel er, at der skal være 46 cm mellem sofabord og sofaen. På den måde er du tæt nok på sofabordet til at kunne sætte din kop, eller lægge et blad på det, men stadig så langt fra det at du har god plads til benene. Samme regel gælder naturligvis også, hvis der er andre møbler i stuen, hvorfra du skal kunne nå dit bord. Desuden skal du efterlade nok plads til, at man kan bevæge sig rundt om bordet uden at vælte alting på det. Det anbefales, at man har 72 cm frirum mellem bordet og tv’et eller væggen.

En af de helt afgørende ting når der skal handles sofabord er højden. Man bliver hurtigt irriteret, hvis bordet er enten for højt eller lavt. Dit kommende sofabord bør være ca. 5 cm lavere end siddepladserne i sofaen. Tjek f.eks. hvordan dette er tilfældet ved disse sofabord ved BoShop.

sådan kan sofabordet se ud

Når det gælder stilen, er det straks en mere personlig sag. Man bør dog kraftigt overveje følgende, da det sikre en god balance mellem møblerne:

Har du en stor overdådig ensfarvet sofa, kan et glasbord med tynde metal ben tit anbefales, da det skaber lidt lethed. Har du i stedet en tynd mere strømlinet sofa, kan du med fordel prøve et lidt tungere sofabord. Har du børn vil et rundt bord være en god ide, da børn og skarpe hjørner ikke er en god kombination. Kniber det lidt med at få plads til tingene, kan et bord med indbygget skuffer være vejen frem. En praktisk løsning til at få gemt nogle af de ting væk, der kan gøre det virker rodet.

Skal det være let at gøre rent og ikke for meget vedligeholdelse, skal du vælge et glasbord. Det er let at tørre over med en klud, og du kan roligt sætte dine drikkevarer på det, uden det laver skjolder eller skader overfladen. Det kan også være en fordel, hvis du har et flot gulvtæppe, du synes vil være synd at gemme med et sofabord. Træborde kan bringe varme ind i stuen, men de kan også let komme til at virke utrolig tunge, hvis du ikke har en lys stue med højt til loftet og store vinduer. Passer denne beskrivelse ikke på din stue, men du VIL have et træbord kan du med fordel vælge et langt og smalt bord, der ikke virker helt så voldsomt. Et sofabord i metal kan anbefales til stuer, der allerede er indrettet med meget træ. Træ og metal går rigtig godt sammen, og kan skabe en rigtig god dynamik i rummet. Skal der være fuld skrald på farven på dit sofabord bør din sofa og evt. dine stole være mere neutrale. Du kan så vælge at pifte dem op med puder og andre pynte genstande, i nuancer der matcher bordet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *