Pas på med mobillån

Står du i byen en lørdag aften og skal bruge nogle penge, kan det være fristende lige at tage et pengelån. Og det er også dejligt nemt. Det eneste, som det kræver, er en mobiltelefon. Så kan du have pengene på din bankkonto kort tid efter.

Denne form for lån kaldes mobillån, da de til forskel for andre former for lån, foretages via mobilen. Du sender bare en sms, og kort tid efter, så får du en bekræftelse på, om lånet er godkendt.

Det lyder rigtig dejligt og nemt, og det er det da også. Bagsiden af medaljen (for sådan en er der naturligvis også) er, at det er en rigtig dyr form for lån. Du kommer til at betale rigtig mange penge for bekvemmeligheden.

Det gør ikke så meget, hvis du bare vil låne et par tusinde kroner, men større lån bør du ikke foretage på den måde. Der bør du kigge dig om efter alternativer.

Skal det stadig være nemt, men også lidt billigere, så er der online lån. Det kræver godt nok en computer med internetadgang. Men meget besværligt er det heller ikke. Her udfylder du ansøgningen online, og ikke lang tid efter har du svar på, om du kan få lånet.

Pas på med mobillånFordelen ved et onlinelån er, at du stadig har en vis form for anonymitet. Og samtidig skal du ikke stille med en masse forklaringer om, hvad du skal bruge pengene til.

Det sidste alternativ er et banklån – f.eks. i form af en kassekredit. Det er uden sammenligning det billigste lån, men det er samtidig også noget mere besværligt at få i forhold til de ”cyberbaserede” lån. Først og fremmest skal du jo i banken, hvilket kræver at den har åbent. Så det er jo ikke ligefrem en løsning, der kan bruges lørdag aften.

Udover det skal du ofte også komme med både budgetter, lønsedler og ikke mindst en forklaring på, hvad du skal bruge pengene til.

Så skal det være nemt, hurtigt og anonymt, så kan et mobillån være en fin løsning. Bare husk på, at det også er en dyr løsning – så nøjes med at låne småbeløb og vælg en alternativ løsning til de store lån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *