Lænestole er lækre, men…

Jeg indrømmer det blankt: Jeg elsker at sætte mig godt tilpas i en lænestol med et tæppe, en kop kakao og en god bog. Det er hverken særlig street eller aktiv-livstils-agtigt, og det ender ofte med at blive en lur istedet, men det er SKØNT!

Problemet er bare, at det, efter min mening, er næsten umuligt at finde en lænestol, der både er lækker at sidde i og at se på. F.eks. ville jeg aldrig lukke en lænestol som Movie Star ind i mit hjem, lige meget hvor godt man sidder i den. Den er simpelthen for klodset. Ikke at min egen er meget kønnere…

 

Det er den evige kamp mellem form og funktion i designverdenen. I sjældne tilfælde lykkes det at få form og funktion til at gå op i højere enhed, og så får vi det perfekte design. I langt de fleste tilfælde er enten form eller funktion dog dominerende. Og hvem skal man så lade bestemme?

Hele formålet med en lænestol er vel strengt taget, at man skal kunne sidde behageligt og slænge sig. Men er du villig til at lade hele stuens indretning gå i vasken på grund af ét grimt, men umådeligt behageligt møbel? Jeg har følt det nødvendigt at sluge den. Det betyder at alle mine læse-tæppe-kakao-sessions starter med et “Åh, hvor er du grim, men… Aaah…”

Måske skal der bare for meget til, før jeg synes, jeg sidder virkelig godt.

Hvad siger I? Er det bare mig, eller går de fleste pæne lænestole (heh, pænestole) på kompromis med komforten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *