Indretningstips og farvecalg

Indretningstips og farvevalg – fra håndklæder til væg

De mange overvejelser

Når hjemmet skal indrettes er der mange ting, man skal tænke over. Typisk har man hovedet fyldt med overvejelser om, hvilke møbler, der skal sættes hvor hen, og om der nu bliver overvægt at store møbler i den ene ende af rummet eller den anden. Det kan også være, at man går og tænker på, hvilke farver, man mon skal have på væggene, og om man skal have trægulv eller gulvtæppe. I køkkenet bliver der også spekuleret i hvidevarernes ydeevne, effektivitet og strømforbrug, samt deres design og stil i forhold til resten at køkkenets indretning. Der er med andre ord rigeligt at tænke over!

artikel4

Husk detaljerne

Dog er det ofte midt i alle disse store overvejelser, at øjet for de små detaljer kan glippe. Man kan gøre nok så meget ud af, at få hovedtrækkene i indretning på plads, men det vil stadig virke forkert og upersonligt, indtil der er blevet lagt en hånd på de små detaljer, som viser, at man har haft sans og personlighed med, da man har gjort sig til rette i sit hjem.

Et håndklæde kan forvandle et rum

Et eksempel på en lille ting, der kan gøre en kæmpe forskel i det indtryk, hjemme vil give til besøgende, er, at tage hensyn til håndklæderne og deres farver. I stedet for bare at tage nogle tilfældige håndklæder frem og hænge dem op ude på badeværelset, i køkkenet, eller hvor man nu vil have dem hængende, så tænk over hvilke farver, der er de dominerende i det pågældende rum. Prøv så at gå efter nogle farvede håndklæder, hvis farve er komplementærfarven til rummets dominerende farve.

Komplementærfarverne

At 2 farver er komplementærfarver betyder, at de er de modsatte farve, i den traditionelle farvecirkel, som man har set så mange gange før. Eksempelvis er blå og gul modsatte farver. Det, der sker i hjernen ved brug af komplementærfarver, er, at ved et hurtigt øjekast, blandes de sammen og neutralisere hinanden. De giver altså en hvid eller lys-grå effekt, hvilket skaber ro og stabilitet. Men sidder man i rummet og kigger på farverne i ro og med langsomme bevægelser, vil farverne forstærke hinanden. Så ved at hænge blå håndklæder op på gule vægge, kan man altså skabe et roligt miljø ved første øjekast, men efter et lidt længere blik rundt i rummet, vil farverne fremhæve hinanden og give et spændende spil og liv.

Tjek også Pinterest for gode indretningsideer.

Så når du indretter de hjem, så husk ikke at forglemme de små detaljer, da det er ofte her, man opnår de helt store effekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *