Indret dit hjem med DANSK!

Inspireret af DR programmet Økonomi for dummies med Huxi Bach og Karen Thisted hvor de på en meget sjov og informativ måde gennemgår økonomi, dansk økonomi og hvordan ens eget regnskab (bidrag til Danmark) ser ud.

De to er et rigtig skævt og sjovt makkerpar synes jeg! Hvor om end alting er, så fik det mig simpelthen til at tænke på hvordan vi forbrugere også kan bidrage til hjemlandet – via vores forbrug. Ja det lyder måske meget materialistisk, men det der ligger i det for mig, var simpelthen blot at jeg kom til at tænke på hvor mange helt utrolig flotte og smukke mærker og brands vi har indenfor boligindretning og møbler her i Danmark. Og det er virkelig noget vi godt kan være stolte af!

Man taler jo tit om den Skandinaviske elegance (det er vidst det man kalder det Skandinaviske udtryk lige for tiden, andre gange er det Nordic living og så videre), men jeg synes det er fedt at vi også har mærker som tør stikke lidt ud fra mængden og lave lidt fis og ballade i gaden! Danske Rice er jo et fantastisk eksempel på dette – jeg har selv en hel del af deres Melamin krus, som står og spreder sjov og farve, og pynter så fint, så fint på den hylde de står på :)

Derudover så har vi jo også the grand old brands i Danmark, så som Georg Jensen, Royal Copenhagen, Arne Jacobsen, Wegner og listen fortsætter!

Men af lidt nyere brands som fascinerer mig, så er det især HAY, mange af deres produkter er jo virkelig også blevet taget godt imod. Jeg er fuld af beundring for dette brand, fordi de netop formår at kombinere elegance med humor eller skæve vinkler i deres kollektioner, som jo virkelig også favner bredt. Et andet mærke, som så derud over også står for mig som innovative til fingerspidserne er Normann Copenhagen – det er ikke uden grund de har vundet en del design priser.

Derudover så er jeg personligt også stor fan af Montana, – det er enkelt, af suveræn høj kvalitet og så er kombinationsmulighederne uendelige – på en gang enkelt og “nemt”, men mulighederne for at præge ikke mindst farverne og mikse og matche gør bare de seje Montana reoler til en vinder, og i min mening til en design klassiker.

Noget andet som jeg også mener at dansk design er godt til, og en af grundene til at det er populært – også uden for Danmarks grænser, er vores fokus på kvalitet. For det er ihvertfald noget vi Danskere går efter – høj kvalitet. Og det ved vores danske designere og brands godt, og de skuffer ikke.

Dansk design er unikt! Lad os vise det mere frem – også hjemme i stuerne :)

Hilsen Charlotte 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *