En smartphone er ikke en ældre mobil

Hvis din gamle mor endelig har besluttet sig for, at hun skal have en ny mobiltelefon, så føler du dig måske fristet til at give hende din gamle, aflagte iPhone 3 – nu da du har fået den smartere og hurtige model 4.

Men det er en rigtig dårlig idé. Ikke fordi at mor også skal have de nyeste funktioner – snarere tværtimod. For selv om iPhone 3 er ”sidste års model”, så er den stadig alt for kompliceret at bruge for en person, som ikke er vant til at bruge mobiltelefoner i meget stor stil.

I stedet skal din mor have en rigtig senior mobiltelefon – dvs. en mobiltelefon, der rent faktisk er beregnet til at blive brugt specifikt af ældre mennesker. En sådan mobil har lige præcis de funktioner, som de har brug for – og ikke andet.

Men hvordan er en god ældre mobil så skruet sammen? Den svenske mobilproducent Doro har svaret. De har igennem længere tid produceret mobiltelefoner, der er skræddersyet til at blive brugt af ældre mennesker.

Naturligvis er der forskel på modellerne – og nogle er mere avancerede end andre. Nogle modeller har mulighed for at sms’e, andre har ikke den funktion. Nogle har telefonbog indbygget, andre har kun forvalgstaster til nogle få numre. Men fælles for dem alle sammen, ligegyldig hvor avancerede de så end er, er at de er nemme at brug – og kun har de funktioner, som de ældre rent faktisk efterspørger.

Så nej, man kan ikke gå på nettet med den. Og de har heller ikke apps indbygget. Til gengæld kan din gamle mor rent faktisk finde ud af at bruge dem.

Selve konstruktionen er også gennemtænkt i forhold til ældre. Der er ikke fokus på at gøre dem så små som muligt. Til gengæld er de meget solidt konstrueret, så de kan tåle at blive tabt på gulvet. Skærmen er stor og tydelig – og med kun få tegn, så det ikke er alt for småt.

Endelig er der tasterne (ja, der er faktisk taster og ikke bare en berøringsfølsom skærm), der ligeledes er store og med tydelige tegn. Nogle af modellerne har endda oplyste taster, som gør det endnu nemmere at se for svagtseende ældre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *