Duften af brugt skiundertøj

Duften af brugt skiundertøj

Enhver der har været på skiferie ved, at det er en af de bedste ferieformer, der eksisterer. For mig har det i mange år været hovedferien. Man kan altid finde noget sol i Danmark, hvorimod velpræparerede fjelde eller alper er noget mere bøvlede at skaffe.

Når man skal på skiferie, kan man vælge, om man vil tage nordpå til de norske fjelde eller om det i stedet skal være de sydlige alper. Selv har jeg udelukkende været i Alperne. Både i de italienske, østrigske og franske Alper. Og et enkelt smut i Schweiz er det da også blevet til.

Duften af skiferie

På en skiferie er det nærmest uundgåeligt at blive ramt af myriader af forskellige indtryk: synsindtryk, som indeholder flotte snelandskaber, kønne ski-babes, små børn der bare kaster sig ud i skiløbets glæder og meget, meget mere.

Og så er der alle de duftindtryk, som ens næse velsignes med i løbet af sådan en skiferie. Det starter allerede i bussen på vej sydpå: Dem der sidder på sæderne foran har besluttet sig for at spare på udgifterne til forplejning sydover. Derfor har de taget deres egne æggemadder og ostemadder med. Det er en del af charmen.

Og så er der klassikeren. Duften af en aktiv dag, som er ved at gå på hæld. At være i et lokale med en masse mennesker, som har været på ski i skiundertøj og anden beklædning. Det giver en helt speciel lugt. Havde det været hjemme i ens egen bolig var den aldrig gået. Men her – iført skistøvler, skitøj, skiundertøj og måske en enkelt Fassbier, så er det helt i orden. For det er en del af det hele. Dagens styrt og ekvilibrisme bliver genfortalt og overdrevet, så de ville være svære at genkende, hvis man sammenlignede historien med en video af hændelsen. Igen – helt lige meget.

Og så er der al den dejlige mad og drikke, som bliver fremstillet i Alperne. Når man har været en hel dag på ski, så er der lagt op til en god appetit, som skal stilles på et af de mange spisesteder i byen. Jeg har altid kun valgt at bestille kvartpension, så jeg kunne spise hvad jeg ville hvor jeg ville til frokost og aften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *