Derfor er storbyferier så populære i Prag

Prag er et meget populært sted for storbyferier. Og byen har da også meget at byde på, samtidig med at en ferie her kun koster en lille del i forhold til mange andre storbyer i Europa. Den lavere pris betyder samtidig også, at der er bedre råd til at nyde de gode sider af Prag: mad og drikke.

Men inden du kaster dig ud i Prags mange muligheder, bør du besøge nogle af de spændende seværdigheder. En god storbyferie i Prag ”kræver bl.a. et besøg i borgområdet Prazský Hrad, der ligger højt over byen. Stedet var engang centrum for Prag, men i dag er det mest et spændende, kulturelt område. Samtidig er det også residens for præsidenten.

Efterfølgende går turen ned ad bakke (i bogstaveligste forstand) til Karlsbroen, der forbinder de to dele af byen. En gang var det bare en måde at krydse floden på, men i dag er det en seværdighed for sig selv. Her er en masse flotte statuer, samt ikke mindst et utroligt liv. De lokale ved godt, at broen er en turistmagnet, så de udbyder både varer og tjenesteydelser som f.eks. karikaturmaling.

Centrum i dag er den gamle bydel Staré Mesto, hvor bl.a. rådhuset ligger. Det er dog bare en bygning af mange, som skiller sig ud med de smukke facader. Den største seværdighed – og lidt af en turistfælde – er dog det astronomiske ur, der hver time fortæller en lille historie, der involverer apostle, en tyrker, en hane og ikke mindst døden. I virkeligheden er det bedste ”show” dog at se alle de andre turister spejde op mod uret.

Har du ikke fået nok af sightseeing på dette tidspunkt, så kan besøget fortsætte til Kafkas hus, der er berømt – til trods for at han kun boede der i et par måneder.

Mere spændende er så den gamle, jødiske kirkegård. Her ligger gravene i lag, da det i mange år var det eneste sted i Prag, hvor jøderne måtte blive begravet. Man mener at der ligger op mod 100.000 mennesker på det lille område, som kirkegården udgør.

Efter denne lange tur, kan du med god samvittighed tage lidt god mad og drikke. Og den tjekkiske øl er jo verdensberømt.

Derfor er storbyferier så populære i Prag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *