Den perfekte stue

Den perfekte stue

At indrette sin stue kan være et spændende projekt, men det kan også være anledning til hovedpine og mange frustrationer, hvis man ikke kan få det til at gå, som man forestiller sig i sit eget hovede.

Ofte har vi en idé om hvordan, den perfekte stue skal se ud. Der skal være en hyggekrog, en lækker hjørnesofa hvor man rigtig kan dase og slappe af, et flot spisebord med moderne spisestole, en væg dedikeret til fladskærmstv’et og diverse tilhørende underholdningsmedier, og samtidig vil vi også gerne have plads til et par lænestole samt nogle reoler til bøger og film, og et sted at stille musikanlægget.

Skal kunne alt

En moderne stue skal altså kunne indeholde mange ting, og derfor er det ikke ualmindeligt at den har en ret god størrelse. Før i tiden var det normalt at opdele funktionerne, så mange havde eksempelvis en spisestue og daglig stue. Dermed kunne man indrette spisestuen lidt mere stileligt og elegant, imens dagligstuen kunne være mere funktionel og hyggelig.

Men nu hvor mange vælger at have begge stuer sat sammen i et, og samtidig er der måske også åbnet op ud til køkkenet, giver det nogle nye udfordringer, når det kommer til indretningen. Eksempelvis kan det være svært at få skabt stemningen og følelsen af at have en hyggekrog midt i en stor stue, og det kan være en udfordring at finde nogler spisemøbler, der både er flotte og moderne, men som ikke står for meget i kontrast til den dovne hjørnesofa.

Trick til indretning med møbler

Heldigvis er udfordringerne ikke uoverkommelige, og det er faktisk muligt at indrette din store stue, så den kan tjene alle de forskellige formål, en moderne stue har, uden det nødvendigvis behøver at koste en formue.

Et simpelt trick, som kan få en stor stue til at føles som flere mindre rum, er, at male eller tapetsere væggene i forskellige afsnit.

Eksempelvis kan man male væggene i det ene hjørne af stuen i en lidt varmere farve, indrette det med et par lænestole, en bogreol og en læselampe. I den anden ende af stuen, kan man placere hjørnesofaen og hænge tapet på væggene med et behageligt mønster. Sæt evt et sofabord ind mod sofaen og hæng et par loftslamper over bordet. På væggen hvor tv’et skal hænge, anbefaler vi at bruge en hvid og rolig baggrund, da et mønstret eller farvet tapet kan “forvirre og trætte” øjnene, når man i længere tid af gangen kigger hen imod det og tv’et. Ved spisebordssektionen kan man holde væggene i lyse farver, og har man vinduer i stuen, hvilket langt de fleste har, anbefales det, at sætte spisebordet i nærheden deraf, så man under måltiderne kan nyde udsigte og det sollys, som kommer ind. Du kan få mere inspiration hos holmrisonline som også har moderne møbler til kontoret.

På den måde vil stuen blive opfattet som flere forskellige rum eller sektioner, og dermed gør det eksempelvis ikke noget, at møblerne i det ene område har én stil, imens de i den anden ende at stuen har en helt anden, da de forskellige farver på væggene indikerer en bevidsthed omkring stilvalget og den stemning, man forsøger at skabe, i den pågældende del af stuen.

artikel5

Yderligere inspiration

Inspiration til brugen af farver og tapet på væggene, som netop handler om dette emne. Mangler du inspiration til møbler og indretningsartikler til små eller mikro lejligheder, kan du også med fordel besøge GoDownsize og lade fantasien løbe frit. Her finder du pladsbesparende løsninger til optimering af små rum, og du finder også en masse lifestyle relateret i forhold til Simple Living.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *