Brugervenlighed og kvalitet på internettet

Jeg må indrømme det med det samme, jeg er lidt af en computer nørd. Hele mit liv har jeg leget med computere og det har været alt lige fra at jeg som lille begyndte at spille computerspil til at jeg senere har taget IT-uddannelser og været med til diverse softwareudvikling. De seneste fire år har jeg bevæget mig ind på webudvikling. Det har gjort at jeg er begyndt at se på hjemmesider på en helt ny måde.

Teknisk kvalitet

For det første er jeg begyndt at lægge mærke til den tekniske kvalitet af hjemmesider. For mig dækker udtrykket flere ting som f.eks. hvor hurtigt en side er hentet færdig, da jeg ikke længere gider vente ret lang tid på at se en side. Samtidig kigger jeg på om siden ser pæn ud i de forskellige browsere jeg bruger. Jeg ved godt at det kan være svært at optimere en hjemmeside til at virke i mange forskellige browsere, den udfordring har jeg nemlig selv siddet med. Eksempelvis så kigger jeg også på om sider benytter AJAX, om den henter hele siden igen når f.eks. en overskrift ændrer sig eller om den nøjes med at hente det indhold som er blevet ændret. Alt sammen ting jeg selv har siddet og implementeret og synes at disse ting giver et mere professionelt indtryk. Endelig er det også vigtigt at siden virker hele tiden, den må f.eks. ikke vise fejl i databaseforbindelse eller lignende.

Brugervenlighed

Der er skrevet snesevis af bøger og artikler om brugervenlighed. Det er ikke sådan at der findes én formel som virker hver gang og garanterer et perfekt resultat. Udvikling af brugervenlighed kan ske løbende med små opdateringer eller ved at hele hjemmesiden skiftes på én gang. Det vigtigste er at man aldrig går i stå, så kommer den hurtigt til at virke gammeldags. Eksempelvis så har se.dk lanceret en ny hjemmeside 1. maj. Siden er mere brugervenlig og det er bestemt vigtigt da de henvender sig alle slags folk også dem der ikke er så IT-kyndige. Uanset om du leder efter informationer om internet, gas, el, telefoni eller solceller, så er det let at finde de relevante informationer.

Brugervenlighed og kvalitet på internettet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *